Čišćenje i poliranje zuba

Čišćenje i poliranje zuba

Profesionalno čišćenje i poliranje zuba preporučuje se obaviti dva puta godišnje za sve ljude, bez obzira na to imaju li nekakav problem ili ne!

Osobe koje imaju problema u smislu krvarenja desni, pojačanog nakupljanja zubnog plaka i kamenca, povlačenja desni ili genetsku sklonost parodontitisu trebaju sa doktorom dentalne medicine napraviti individualni plan čišćenja. To je, naime, jedini način na koji se može sprečiti ili zaustaviti dalji razvoj bolesti i posledično gubitak zuba.

Bez obzira kako dobro čistili zube kod kuće, uvek postoje mesta koja su teško dostupna i na kojima se može razviti karijes ili parodontna bolest. Pogledajte samo sve reklame koje se vrte na televiziji, svi se nadmeću čija četkica ili pasta za zube čisti više! Ali ni jedna ne čisti sve.

Redovne kontrole omogućavaju prepoznavanje problema u ranoj fazi, kada je lečenje garantovano uspešno! Sa današnjim spoznanjima i mogućnostima današnje stomatološke medicine, parodontitis nije nelečiv i svakako ne bi trebao biti razlog gubitka zuba. Čistoća zuba je dokazano uslov za zdravlje zuba, kao i zdravlje svih struktura koje ga okružuju! Da biste saznali više i dobili mišljenje o vašem problemu slobodno kontaktirajte našu ordinaciju.